Lisainfo
Välimuselt peene mullijoaga, keskmise intensiivsusega kahvatu kollane.
Aroom on keskmisest intensiivsem, elegantne ja veidi floraalselt puuviljane, kus tunda pärnaõisi koos küpsete heledate luuviljade ja värskete tsitrusviljadega. Aroomi täiendab kerge mineraalsus koos biskviidi ja värskete küpsiste noodiga.
Maitse on keskmise intensiivsusega, kuiv, kerge, kreemjalt vahune ja tsitruseliselt puuviljane. Tunda värskeid kollaseid õunu, küpseid heledaid luuvilju koos kriidise mineraalsuse ja värskete tsitrusviljadega. Keskmisest pikemasse järelmaitsesse lisandub veidi biskviiti ja röstitud seedermänniseemneid.
Baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides 18 oC kraadi juures, teine fermentatsioon koos autolüüsiga traditsioonilisel meetodil pudelis kestab 18 kuud.
Maison André Delrome ajalugu saab alguse Burgundias, Côte Chalonnaise piirkonnas 1942. aastal, kui Rully külla naasis II Maailmasõjas rindel haavata saanud André Delorme ning otsustas rajada oma veinimaja. Peale sõda laiendati marjakasvatust Givry, Mercurey, Bouzeron ja Montagny külade ümbruses ja tänapäeval omab Delorme veinimaja Burgundias 116ha viinamarjaistandusi. Maison André Delorme oli üks esimesi, kes hakkas Champagne eeskujul tegema Crémant de Bourgogne vahuveini. 2005. aastal ostis valduse Piffaut perekonnd ja André Delorme kaubamärk kuulub Famille Piffaut Vins & Domaines gruppi.
Tarbimissoovitus
Sobib aperitiiviks, kalast ning karploomadest valmistatud eelroogade ja suupistetega. Pehmed värsked juustud. Samuti tähtpäevadele kingituseks ja seltskonnaveiniks.
Toote koduleht
http://www.andre-delorme.com