Lisainfo
Champagne Deutz & Geldermannile panid 1838. aastal aluse kaks saksa päritolu veini- kaupmeest: William Deutz ja Pierre-Hubert Geldermann. Ettevõte loodi Prantsusmaal Aÿ-s, vanimas Champagne piirkonna Grand Cru külas.. Ettevõte nimeks sai Champagne Deutz 1873. aastal, kui Réne Deutz’i õde Marié abiellus Albert Geldermanniga ja šampanjamaja muutus tänu abielule pereettevõtteks. 1993. aastal omandas šampanjamaja Rouzaud perekond, kes on ka The Louis Roederer Group omanikud. 80% marjadest pärinevad Grand Cru ja 1er Cru veiniaedadest. Isiklikke viinamarjaaedu Aÿ-s 45 hektarit. Peene tiheda mullijoaga, värvilt keskmise intensiivsusega kerge lõheroosa Aroomis on delikaatselt marjane ja kriidiselt tsitruseline. Tunda küpseid kirsse, vaarikaid ja aedmaasikaid koos verigreibi ja punase apelsiniga. Aroomilõppu lisandub kuivatatud pihlakaid, kibuvitsamoosi ja küpseid punaseid metsamarju. Maitse on kuiv, marjaselt mineraalne ja ergas. Maitse avanedes tunda marjast vürtsikust, punaseid küpseid marju ja veidi põldmarju koos kuivatatud pohladega. Järelmaitse pikk, kreemjas ja elegantselt mineraalne, kus kombineeruvad küpsed tsitrusviljad üleküpsenud punaste metsamarjadega. Pinot Noir marjad pärinevad Aÿ ja Bouzy külade Grand Cru aedadest, Chardonnay on korjatud Avize, Villers Marmery ja Chouilly külade Grand Cru aedadest. Vaid esimese pressist mahlast valmistatud baasvein kääritatakse roostevabast terasest vaatides, teine fermentatsioon ja autolüüs pudelis kestab 8 aastat. Šampanja roosa värvus tuleneb 8% Pinot Noir ulatuses punaveini lisamisel, mille marjad on kasvanud Deutzi isiklikus vanade viinapuudega Aÿ küla „La Pelle“ nimelises veiniaias.
Tarbimissoovitus
Sobib sütel röstitud lõhe, pasteetide, kergemate lihaeelroogadega, liha- ja, pardicarpaccio, linnulihatoitude ning pehmete kreemjate juustudega.
Toote koduleht
www.champagne-deutz.com